skip to Main Content

5 mooiste wandelroutes in Drenthe vanuit onze B&B – route 3/5

Route 3/5:

Wandelroute Strubben Kniphorstbosch (5 km)

Wandel je mee?

Vanuit B&B Anlooase kun je verschillende prachtige wandelroutes lopen. De historie van Drenthe op deze routes is indrukwekkend aanwezig.

De wandelroute Strubben Kniphorstbosch kun je starten vanuit de B&B.

Met je rug naar de B&B sla je rechtsaf en direct linksaf de Lunsenhof in. Hier begint de paaltjesroute van 5 kilometer. Je volgt de gele paaltjes.

 

 

 

De Lunsenhof buigt rechtsaf, blijf deze volgen.

De gele paaltjes leiden je langs het kerkhof waar een indrukwekkende oude treurbeuk bij de oude ingang van de begraafplaats staat.

Langs dit pad kom je via de paaltjes geleidelijk aan in het Strubben Kniphorstbos terecht, een prachtig bos waar het pad mooi doorheen kronkelt.

 

 

 

Ongeveer op de helft van deze verkorte route kom je uit op een fietspad.

Van hieruit kun je de keuze maken om het pad verkort (5 km) of het lange pad (9 km) te volgen.

Het verkorte pad slaat rechtsaf, een stukje over het fietspad, waarna je de 1e weg rechts neemt. Hier kom je langs Hunebed D8.

 

Daarna leiden de paaltjes je weer het bos in, waar je langs grafheuvels wandelt, daarna volgt een stukje zandverstuiving met weer later een gedeelte met heide. Prachtig afwisselend is deze route! Het pad komt langs de camping van Anloo en via de gele paaltjes wandel je weer terug naar het beginpunt aan de Lunsenhof, tegenover de B&B.

Een mooie route om te wandelen met veel afwisseling in het landschap.

Bekijk de route op de kaart.

Overnachten in een B&B in Drenthe

Kun jij niet wachten om te overnachten bij B&B Anlooase? Reserveer dan nu via onderstaande button. Mocht je nog een vraag hebben, laat dan een berichtje achter op de contactpagina.

Back To Top