skip to Main Content

5 mooiste wandelroutes in Drenthe vanuit onze B&B – route 2/5

Route 2/5:

Wandelroute Anlooër Diep (7 km) -> korte route

Wandel je mee?

Vanuit B&B Anlooase kun je verschillende prachtige wandelroutes lopen. De historie van Drenthe op deze routes is indrukwekkend aanwezig. Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het haast niet! Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa.

Het stroomdal barst van de heidevelden en zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen-met-brink en hooilanden die in het voorjaar geel en rood kleuren van de boterbloemen en zuring. Om helemaal in de stijl van 100 jaar geleden te blijven: asfalt hoef je haast niet te zien als je dit mooie stukje Noord-Drenthe gaat ontdekken. Er ligt zo’n 100 km zandweg en tientallen km wandelpad. Direct vanuit onze B&B is deze route te volgen via de blauwe paaltjes, welke duidelijk zichtbaar zijn geplaatst langs de hele route. De route is vanuit de B&B linksaf, om de Koningsherberg heen waarna je een stukje fietspad volgt aan de linkerkant van de doorgaande weg. Je passeert de melktap Anloo aan je linkerhand. Je kunt er heerlijk verse melk, vla, chocolademelk en in de zomer zelfgemaakt ijs kunt kopen. De moeite van een tussenstop waard !

Bij de eerste zandweg sla je linksaf om de blauwe paaltjes te volgen over deze zandweg.
Zo af en toe valt onze blik op een mooi beschilderde steen, die strategisch op een hek of afgezaagde boomstam geplaatst is. Jazeker, de Happy Stones hebben ook dit mooie wandelpad ontdekt !

 

De route is heerlijk rustig, tussen de landerijen door. Wel is het verstandig na regenachtig weer waterdichte schoenen aan te trekken, want sommige stukken van deze route kunnen na een paar dagen regen wat modderig zijn. Wanneer we de route vervolgen, steken we de weg Anloo – Gasteren over waarna we in een stukje drassige natuur terechtkomen. Heel mooi om te zien, maar zonder goede schoenen wel kans op natte voeten.. tenminste.. na een paar regenachtige dagen.

 

 

We passeren het Anloër Diepje – een aftakking van de Drentsche Aa – een paar keer op deze route via houten bruggetjes.

Ongeveer halverwege deze route kun je de keuze maken: verkorte wandelroute 7 km of vervolg wandelroute 11 km. Vandaag nemen we de korte route, die langs de rand van het bos slingert en weer terugvoert naar de B&B.

 

Een mooie route om te wandelen; het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op zijn best !

Bekijk de route op de kaart

Overnachten in een B&B in Drenthe

Kun jij niet wachten om te overnachten bij B&B Anlooase? Reserveer dan nu via onderstaande button. Mocht je nog een vraag hebben, laat dan een berichtje achter op de contactpagina.

Back To Top