skip to Main Content

De mooiste wandelroutes in Drenthe rondom Anloo – route 5

Route 5:

Wandelroute Wolvenspoor (5 km)

Wandel je mee?

 

Net buiten Anloo kun je verschillende prachtige wandelroutes lopen.

Deze wandeling begint vanaf de parkeerplaats tussen Elp en Schoonloo, op de kruising Olle Hullenweg en Zwatte in Schoonloo.
Vanaf de B&B is het 25 km. Met de auto rijd je naar de N34 richting Gieten. De rotonde rechtdoor richting Borger. In Borger aangekomen, sla je rechtsaf, de N374 op. In Schoonloo aangekomen, rijd je langs herberg de Loohoeve, waar je linksaf slaat, de N376 op. Neem dan de 1e weg rechts. Dit is de Olde Hullenweg. Na 1,8 km. Bevindt de parkeerplaats zich aan de linkerkant van de weg.

Het Wolvenspoor is een route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en door het beekdal de Elperstroom. Je loopt de route in ongeveer een uur. Het Wolvenspoor is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Je herkent het Wolvenspoor aan keien met een wolvenpootafdruk. Deze zijn soms wat lastig te vinden, omdat niet op iedere kei de pootafdruk nog goed zichtbaar is.

De route begint vanaf de parkeerplaats, waar je bijna direct het bos inloopt. Sprookjesachtig mooi. In het vroege voorjaar zijn alle blaadjes nog zo mooi helder groen.

De frisheid van de lente spat er vanaf. Het pad slingert door het bos.

 

Na een tijdje wordt het door de omgevallen bomen wel af en toe een beetje survivallen. De natuur ruimt het zelf op, maar de omgevallen bomen kunnen wel behoorlijke obstakels vormen. Het pad leidt door een hek. Hierbinnen lopen Galloway runderen, welke je binnen de hekken kunt tegenkomen op je pad.

 

 

Daarna kom je op een open heidegebied met een prachtig ven. Het pad loopt helemaal om het ven heen. Het laatste stuk volg je een vlonderpad. Ook hier omgevallen bomen, die het vlonderpad behoorlijk hebben beschadigd. Maar je stapt er zo overheen.

 

De afwisseling is groot, van het frisse groene bos, naar de opengestrekte heide met het ven.

 

Hierna volgt weer een stuk bos, met daarnaast een flink stuk moeras. De grond is na een paar dagen regen behoorlijk drassig. Hierdoor hebben vorige wandelaars allerlei alternatieve paadjes gemaakt. Een soort kruip door sluip door route. Het laatste stuk ligt weer een stuk hoger, dus droger.

Je wandelt over mooie bruggetjes, vlonders, langs het bos en langs het water.
Een prachtige omgeving en ondanks de drassigheid zeker de moeite waard!

 

Bekijk de route op de kaart

Overnachten in een B&B in Drenthe

Kun jij niet wachten om te overnachten bij B&B Anlooase? Reserveer dan nu via onderstaande button. Mocht je nog een vraag hebben, laat dan een berichtje achter op de contactpagina.

Back To Top