skip to Main Content

OMGEVING VAN B&B ANLOOASE

Omgeving van B&B Anlooase in Drenthe

Het dorp Anloo

Bed & Breakfast Anlooase is, zoals de naam al doet vermoeden, gelegen in Anloo. Dit is een klein dorp in Drenthe dat ongeveer 400 inwoners telt. Anloo is bekend door zijn Romaanse kerk genaamd De Magnuskerk. Deze kerk komt uit de 12e eeuw en op elke derde zaterdag in augustus wordt De Etstoel van vroeger nagespeeld. Op deze dag wordt herdacht dat hier recht werd gesproken door de Etstoel. In middeleeuwse sfeer wordt een rechtszaak nagespeeld, gebaseerd op een historische gebeurtenis. Voor meer informatie, kijk op de Etstoel website.

Fietsen, wandelen en toeren

De directe omgeving van B&B Anlooase mag archeologisch en cultuur-historisch zeer uniek genoemd worden. Op loopafstand bevinden zich grafheuvels, hunebedden, celtic fields en karresporen. Daarnaast vind je er het meest ongeschonden bekenstelsel van West Europa, de sterk meanderende Drentsche Aa! Vanuit Anloo, dat op de Hondsrug ligt, kun je heerlijk wandelen, fietsen of toeren met auto of motor in een rustige, landelijke omgeving.

Gelijk vanuit de B&B beginnen op 25 meter afstand prachtige wandelroutes van 5, 7, 9 of 11 kilometer. Deze zijn duidelijk gemarkeerd met gekleurde paaltjes en voeren je langs heidevelden, strubbenbossen, hunebedden en grafheuvels. Ook kun je de knapzakroute van 15 kilometer wandelen vanuit Anloo. Op korte afstand is een wandeling naar het pinetum en onderduikershol ook een aanrader.

Drenthepad

Onze B&B ligt direct aan het Drenthepad. Het Drenthepad is een lange-afstand wandelpad van 329 kilometer lang en heeft precies wat elke wandelaar zoekt: rust en ruimte. Het streekpad leidt de wandelaar door drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. In deze Nationale Parken zijn prachtige boerderijen, hunebedden, veengebieden en zandverstuivingen te bewonderen.

Op ongeveer 2 kilometer afstand ligt Annen met een winkelvoorziening voor de dagelijkse benodigdheden. Annen is tevens een knooppunt van verschillende buslijnen onder andere naar Emmen, Assen en Groningen. Iets zuidelijker ligt het Nije Hemelriek, een heerlijke recreatieplas midden in het bos. Tot slot vind je in de omgeving de Gasterse duinen en het Ballöerveld met schaapskudde en schaapskooi.

Fietsen

Zuidlaardermeer en Paterswoldsemeer zijn op fietsafstand. Op de fiets kun je gebruik maken van de knoopppuntenroutes. Knooppunt 77 ligt aan de Brinkstraat, vlakbij B&B Anlooase. Met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond kun je elk gewenst traject in beeld krijgen. Vlakbij de B&B loopt de populaire mountainbikeroute Rondje Drentsche Aa van 33 kilometer.

Uitgaansmogelijkheden

Daarnaast zijn er volop uitgaansmogelijkheden in de omgeving:

Verder kun je op ontdekkingstocht naar leuke, authentieke cafeetjes, zoals café ’t Keerpunt in Spijkerboor of Onthaastingscafé de Amer in Amen.

In steden zoals Groningen en Assen kun je musea (Groninger Museum, Drents Museum) bezoeken, een stadswandeling maken of gewoon lekker winkelen.

FOTO IMPRESSIE

Overnachten in een B&B in Drenthe?

Kun jij niet wachten om te overnachten bij B&B Anlooase? Reserveer dan nu via onderstaande button. Mocht je nog een vraag hebben, laat dan een berichtje achter op de contactpagina.

Back To Top